Over de schrijfster

Biografie

Riet de Vlieger, aangenaam!
Ik werk sinds 1999 met vrouwelijke leiders, die heel goed zijn in hun vak, maar die terughoudend zijn zichzelf te profileren. Dat heeft tot gevolg dat ze niet volledig op waarde worden geschat, en dat hun waarde ook niet tot volle bloei kan komen.

Alleen hard werken brengt je ver, maar daar zit een grens aan. Je moet ook zorgen dat je bekend staat als iemand die veel in haar mars heeft. Dan gaan mensen vanzelf aan jou denken, als er iets voorbij komt, dat geschikt is voor jou.

Door je op een nieuwe manier te gaan profileren en je zichtbaarheid te vergroten, zet je stappen in de juiste richting. Daar kan ik je heel goed mee helpen vanuit mijn expertise in non-verbale communicatie en presentatie.

Waarom dit boek?

Dit boek heb ik geschreven omdat ik wil dat vrouwen dezelfde kansen krijgen als mannen. Niet alleen voor de vrouwen zelf, maar ook omdat de wereld anders de rijke inbreng van vrouwen onvoldoende benut. Sterker maken hoe vrouwen zich presenteren is een belangrijke factor daarin.

Profileren voor gelijke kansen

Mannen hebben een uniform voor belangrijke momenten: Het kostuum is een wereldwijd erkende vorm van representatieve kleding. Ook de logistiek eromheen is goed georganiseerd: van confectie tot semi-maatwerk tot bespoke maatkleding. Het is in ruime mate beschikbaar.

Voor vrouwen werkt dit heel anders. Je zakelijk presenteren is met veel oordelen en meningen omgeven. Want… “doe maar gewoon”.
Maar als jij speciaal bent, en dat BEN je, dan zou je je op een speciale manier moeten presenteren. Ook letterlijk.

Garderobemanagement

Dit boek geeft taal en structuur aan het proces van garderobemanagement voor vrouwen. Een uitgebreid onderwerp dat een brede aanpak verdient;  een investering in jezelf, in je kansen en je carrière.

Kleding is een middel om iets mee uit te drukken, een tweede huid die naadloos dient aan te sluiten bij de persoonlijkheid van jou als vrouw, de cultuur waarbinnen je je beweegt, en het doel dat je voor ogen hebt. Dat is complexe materie. Dat los je niet op met zomaar een nieuwe jurk.

Dat vraagt om ELEGANT garderobemanagement….