Enkele onderwerpen in het boek

paspoppen

Inleiding

Heb je een rijk leven, dan vraagt dat van je garderobe dat die je flexibel van de ene naar de andere situatie laat gaan, bij voorkeur zonder stress. En op een manier die jou in elke situatie recht doet.

Jezelf kleden is een creatief proces, een gelegenheid om uit te drukken wie jij bent, telkens opnieuw, telkens anders.

Een garderobe…
Wat hoort erin?

Hoe relevant zijn mode-must-haves als een ‘little black dress’, de perfecte jeans, een designer handbag?

Wat moet er in je kast hangen om voor elk moment iets geschikts te hebben?

Accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol in je garderobe.

Een deel van je accessoires draag je simpelweg omdat het praktisch is. Bijvoorbeeld je horloge omdat het je laat je zien hoe laat het is; of je schoenen zodat je op straat kunt lopen; een sjaal voor de warmte, of je laptoptas om je computer in te vervoeren.

Ontdek hoe je accessoires kunt inzetten voor een bepaald doel.

boek

Gepast gekleed
in elke situatie

Hoe krijg je de juiste uitstraling?

In veel situaties gelden geschreven of ongeschreven regels. In dit hoofdstuk zijn verschillende dresscodes beschreven die je helpen in situaties die werk-gerelateerd zijn.

Ook tips hoe je op deze dresscodes kunt variëren zonder echt uit de toon te vallen.

Van kleding tot outfit

Het geheim van je garderobe ligt niet in de kleding die in je kast hangt, maar eerder in hoe de stukken samengaan en jouw vaardigheid om te combineren.

Sommige mensen durven alleen setjes te kopen, uit angst dat ze hun kleding anders niet gecombineerd kunnen krijgen. Anderen kopen altijd losse stukken, en komen erachter dat enkele daarvan toch minder goed draagbaar of combineerbaar blijken dan ze dachten.

Er is geen goede manier. Maar er zijn natuurlijk wel richtlijnen.

80/20 regel

Ook in garderobes geldt de 80/20-regel:

De meeste mensen dragen 80% van hun tijd 20% van hun kleding. Er hangt dus een geweldig ongebruikt kapitaal in elke kledingkast.

Ruimte maken creëert vrijheid. Zolang je kast vol hangt met kleding die je niet draagt heb je geen idee wat je hebt, waaruit je kunt kiezen, of wat er ontbreekt.

kleding recyclen

Verantwoord recyclen

Afgedankte kleding, linnengoed en schoenen zijn vaak nog goed bruikbaar. Kringloopwinkels, al dan niet aangesloten bij een keten als het Leger des Heils of de Emmausgangers, verkopen deze tweedehandskleding in hun winkels.

Van linnengoed en gescheurde kleding worden poetslappen en isolatiemateriaal gemaakt, en met het dons uit kussens en dekbedden worden weer nieuwe dekbedden gevuld. Wat in Nederland niet wordt verkocht, is vaak nog wel bruikbaar in ontwikkelingslanden (als kleding of als grondstof)”.

Bron: Milieucentraal.nl

Meer...